novi banner gore

Podržite nas!

unnamed

Imamo 9 gostiju i nema članova online

Tajna dugovječnog i zdravog života atonskih monaha

     Ovu nevjerovatnu činjenicu prvo su uočili grčki liječnici, a ubrzo su im se pridružili znanstvenici iz cijelog svijeta. Znanstveno istraživanje koje traje od 1962. godine do danas, pokazalo je da atonski monasi ne boluju od raka. I ne samo da nisu bolovali od raka nego monasi na Svetoj gori Atos nisu nikada bolovali. Da bi objasnili ovu začuđujuću činjenicu izneseno je niz teorija, a na kraju je prihvaćena samo ona koja tvrdi da atonskim monasima u prevenciji opakih bolesti pomaže zdrava prehrana i zdrave životne navike.

Opširnije...

Svjedočanstvo kršćanske i bračne vjernosti

Obitelj Kopričanec – DAN BEZ MOLITVE JE BAČEN DAN

Povodom godine na izmaku, razgovarali smo i sa članovima posve „obične“ obitelji u kojoj Krist svakodnevno sjeda za obiteljski stol. I ne samo da sjeda, već i pribavlja sve potrebno, časti ih obilato svojom ljubavlju, nazdravlja razboritošću i čuva, kako će i članovi obitelji Kopričanec; Katarina, Nevenko i sin Šimun Benedikt svakome reči – za Život vječni!

O svom sakramentalnom načinu života protkanom jednostavnošću svakodnevne, duboke, zahvalnosti prema Stvoritelju, odvažili su se govoriti za portal Prudencija.hr i vama

Družeći se s vjernicima, mnogi su mi svjedočili da se njihov dan prije sv. Mise uvelike razlikuje od onog dijela dana nakon nje. Kako izgleda svakodnevica u Vašoj obitelji?  

Hmm... Nema kod nas dana od prije i poslije... Nastojimo svaki dan, cijeli dan, osjetiti prosijavanje Božje prisutnosti u našu svakodnevicu. Ima prekrasnih i nešto manje ugodnih dana, no kada se krenete opetovano osvjedočavati u Kristovu prisutnost u vašem životu, sve što živite i postaje, zapravo, na neki zemaljski način - misa. Dakle i žrtva, ali i dar. Neprocjenjiv dar. Jutro obavezno započinjemo molitvom. Dan bez molitve je nesiguran, nezaštićen. Bačen. Upropašten. Riskantan dan. Prevelik bi luksuz bio propustiti jutarnju molitvu.To si ne želimo dopustiti. Nakon što cijeli dan prepustimo volji Njegovoj sve svoje svakodnevne obveze uvijek pred Njega donosimo, a večer završiti sa svetom Misom najljepši je osjećaj.

Opširnije...