''Stoga budni budite i u svako doba molite da uzmognete umaći svemu tomu što se ima zbiti i stati pred Sina Čovječjega."  Lk 21,35

Vijesti i zanimljivosti

Vijesti i zanimljivosti

Mladi i nasilje na društvenim mrežama

Nasilje u medijima – nasilje u stvarnosti
Gost tribine koja se održala u utorak, 5. travnja 2016., u Klubu mladih (Split) na 4. Hrvatskom aktivističkom festivalu VIDIK fest 2016' u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt bio je sveučilišni profesor dr.sc. Zlatko Miliša, pedagog, sociolog i društveni kroničar. Tema njegovog izlaganja je bila ''Nasilje u medijima - nasilje u stvarnosti''.

Međureligijski simpozij o Isusu Kristu izvan kršćanstva''

Nadbiskupijski pastoralni institut u Zagrebu i Centar   "Hrvatski Areopag" za međureligijski dijalog  Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca

organiziraju međureligijski znanstveni simpozij na temu:

INTERPRETACIJA ISUSA KRISTA IZVAN KRŠĆANSTVA
Zagreb, 12.-13. studenog 2016., Dvorana sv. Franje,   Zagreb, Sveti Duh 31
Program s pozivnicom: www.veritas.hr
 

Književna večer posvećena Tinu Ujeviću

KNJIŽEVNA VEČER POSVEĆENA TINU UJEVIĆU
U utorak, 5.07.2016. s početkom u 21,00 sat, u klaustru samostana Sv. Frane na splitskoj Rivi, održat će se književna večer posvećena 125. godišnjici rođenja velkog hrvatskog pjesnika Tina Ujevića.
Na književnoj večeri koju organiziraju Dramski studio Ilirik i Hrvatska udruga Benedikt sudjeluju mr. phil. Silvana Dragun, glumci Ivana Župa i Marijan Grbavac, a uz prigodni recital planirana je projekcija dokumentarnog filma o Tinu Ujeviću uz nekoliko skladbi Arsena Dedića.

Susret štovatelja Božjeg milosrđa

SUSRET ŠTOVATELJA BOŽJEG MILOSRĐA SPLITSKO-MAKARSKE NADBISKUPIJE U SPLITU
U subotu, 24. listopada 2015, u Franjevačkom klerikatu u Splitu organizira se Susret štovatelja Božjeg milosrđa Splitsko-makarske nadbiskupije, u vremenu od 9,30 do 17,00 sati. Susret se organizira u organizaciji zajednica, pokreta i udruga štovatelja Božjeg milosrđa Splitsko-makarske nadbiskupije te Molitvenog saveza legije Srca Sisusova i Marijina, uz potporu Koordinacije štovatelja Božjeg milosrđa. Očekuje se dolazak velikog broja hodočasnika iz svih krajeva Hrvatske. Povod susretu je proglašenje Svete godine milosrđa koja počinje na svetkovinu Bezrješnog začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2015. Tom prigodom papa Franjo je izdao bulu Misericordiae vultus (Lice milosrđa) u kojoj naglašava da je milost temelj Crkve. A „gdjegod su kršćani, tamo svi trebaju pronaći oazu milosrđa“. Cilj susreta je priprema vjernika za izvanrednu godinu milosrđa kako bi ojačani u vjeri postali misionari milosrđa u svakodnevnom životu. Program počinje ujutro u 9,30 sati s nekoliko kateheza o Božjem Milosrđu koje je održati o. Andrzej Wośko SCJ, fra Petar Milanović te don Pave Piplica. Nakon kateheza slijedi Procesija ulicama Splita do 13,00 sati. Program se nastavlja u 14,30 sati svjedočanstvima i molitvama do 15,30 sati, kada počinje sveta Misa koju predslavi mons. Miroslav Vidović, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije. Nakon euharistijskog slavlja vjernici će moći štovati izložene relikvije Sv. Ivana Pavla II. i Sv. Faustine Kowalske. Duhovna priprava za ovaj susret održava se u vidu Devetnice u čast Božjega milosrđa u Katedrali Uznesenja BDM – Sv. Duje, od 16. do 23. listopada (15,00 - 17,00 sati) a koju predvode predstavnici devet župa Splitsko-makarske nadbiskupije: Visoka, Trstenik, Mertojak, Srinjine, Poljud, Pujanke, Sućidar, Ravne njive i Sukoišan.

Psihološko-duhovni seminar

Psihološko-duhovni seminar:   Granešina 7, Zagreb (Dubrava), 09. – 11. 10. 2015.

„NE BOJTE SE! JA SAM S VAMA“

Petak, 09. 10. 2015.
17.00: Okupljanje i registracija
18.00: Sv. Misa – predvodi i propovijeda p. Mijo Nikić
18.30: Večera (za one koji imaju puni pansion)
19.30: Predavanje: „Upoznaj, prihvati i zavoli sebe“ – p. Mijo Nikić
20.00: Klanjanje pred Presvetim: molitve za iscjeljenje duševnih i duhovnih rana

Stranice

Pretplati se na RSS - Vijesti i zanimljivosti