''Stoga budni budite i u svako doba molite da uzmognete umaći svemu tomu što se ima zbiti i stati pred Sina Čovječjega."  Lk 21,35

P. Romano Zago: Od raka se može ozdraviti

P. Romano Zago, OFM
''Od raka se može ozdraviti''(Providentia, Split 2006.)
Otac Romano Zago (OFM) rođen je 1932. godine u Brazilu. Za vrijeme boravka u župi Sv. Antuna u Brazilu prvi put je testirao svoj recept na bazi aloe arborescens na teškim bolesnicima oboljelim od raka, AIDS-a i drugih degenerativnih bolesti koji su potom ozdravili.
Međunarodni uspjeh svog recepta ubrzo je doživio u Izraelu gdje su se od 1991. godine počela događati nebrojena ozdravljenja. Uskoro je njegov recept obišao pet kontinenata. U ovoj knjizi o. Romano Zago iznosi detaljan prikaz kako je došao do njega i kako uz pomoć molitve i ove jednostavne formule možemo pomoći sebi i svojim bližnjima. U knjizi se također nalaze brojna svjedočanstva o ozdravljenju i mišljenja stručnih osoba iz područja medicinskih znanosti. Ovaj mali priručnik jednostavno govori kako se na ekonomičan način možemo boriti protiv raka i drugih bolesti bez lijekova i nuspojava. Ovaj prirodni lijek svatko može pripraviti u svojoj kućnoj ljekarni ne samo kao pomoć u borbi protiv raka nego i kao učinkovito sredstvo za jačanje imuniteta. Mogu ga koristiti trudnice i šećerni bolesnici jer ne sadrži nikakve kontraindikacije.

Aloa arborescens čisti organizam uklanjajući otrove i štetne utjecaje kojima se izlažu osobe koje se podvrgavaju radioterapiji, kemoterapiji ili drugim srodnim terapijama. Postoji mnogo vrsta aloje koje se tradicionalno koriste u farmaceutskoj industriji a od tipa aloe arborescens također razlikujemo dvadesetak varijanti. Zato je prije nego se odlučimo sami pripraviti ovaj recept važno prepoznati koja je to biljka u prirodi. Ona je najrasprostranjenija u Brazilu a ima je dosta i u Izraelu, Palestini, Argentini, Meksiku, Africi, na Mediteranu. Ovo je ujedno i prava prilika da potaknemo one ljude koji žive u Dalmaciji da se počnu baviti uzgojem ove ljekovite biljke koja može spasiti njihove bližnje i donijeti opću zdravstvenu korist čitavoj Hrvatskoj. Alou arborescens koja sadrži 70% aktivnih tvari za borbu protiv raka možemo - u slučaju da nemamo vrt ili poljoprivredno dobro - uzgajati u cvjetnom loncu i držati je izloženu suncu na prozoru ili verandi, napominje autor.
Osim toga, poželjno je da osoba koja se odluči za alojinu terapiju ne konzumira meso ni mesne proizvode. To je zato jer rak živi poput parazita u živim bićima, u mesnom tkivu. Što se tiče AIDSA, p. Romano Zago upozorava da njegova formula ne liječi niti uništava virus HIV-a nego samo onemogućava njegovo širenje.
Knjiga se može nabaviti u svim bolje opskrbljenim biljnim ljekarnama. Info: www.providentia.hr